מהם היתרונות והחסרונות של קבלת תרומת ביצית מחו”ל ומה כרוך בתהליך?

אנשים רבים נוסעים לטיפול תרומת ביצית בחו”ל כי יש מחסור בתורמות ביציות בישראל מה שמוביל לזמן המתנה ארוך לקבלת התרומה. למרפאות IVF רבות ברחבי העולם יש ניסיון רב בתרומת ביצית, במיוחד עם מטופלים שנוסעים לחו”ל.

מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים תרומת ביצית במדינה אחרת?

תנאי קבלת תרומת ביציות בחו”ל שונה בכל מדינה ולכן ישנן מספר שאלות שחשוב לשאול לפני בחירת הסוכנות לתרומות ביציות במדינת היעד שלכם.

  • מאיפה המרפאות מביאות את התורמות שלהן?
  • איך הן דואגות לרווחת התורמות?
  • כמה פעמים מותר לכל תורמת לתרום ביציות?
  • כמה קפדנית ההקרנה?
  • כמה תורמות שמגיעות למרכז נדחות?
  • איזה מידע ניתן לקבל על התורמת שלנו?
  • מתי נוכל לברר את המידע הזה?
  • האם לתורמת יש ילדים משלה?
  • מה הנוהל במקרה ונצטרך תרומת ביצית נוספת מאותה התורמת עבור ילד נוסף?
  • האם התורמת חולקת את הביציות שלה עם זוג אחר?

חשוב לקבל את המידע הזה בגלל המשמעות האדירה שיש לתורמת ולביציות שלה על תהליך הפוריות או הפונדקאות שלכם ועל המשך חייכם. 

ייעוץ פוריות בחו”ל

ייעוץ IVF בחו”ל במקרה שאתם שוקלים תרומת ביצית מחו״ל כטיפול אפשרי, מצריך מחשבה מעמיקה ובחינה של ההשלכות האפשרויות בבחירה זו. ישנן מדינות בהן תרומות הביציות אנונימיות וישנן מדינות בהן התרומות חשופות וידועות. לכן ילד שנולד בהפריה חוץ גופית באמצעות ביצית מתורמת אנונימית או זרע מתורם אנונימי, לעולם לא יוכל להתחקות אחר הוריהן הבילוגיים. זה אולי לא חשוב כרגע, אבל זה יכול להיות משמעותי כשהילד יגדל ויתעוררו שאלות מסוימות לגבי נטייה גנטית כלשהי. לכן חשוב לשקול היטב את הפרמטר הזה בבחירת מדינת היעד לתרומת ביציות.

יש לפנות לייעוץ מתאים ואיכותי כדי להתמודד עם ההשלכות לטווח הקצר והארוך של טיפולי ההפריה החוץ גופית שלכם. למרות שבחלק מהמרפאות באירופה ובאמריקה פועל פסיכולוג מוכר, יכול להיות מצב שרופא ידון אתכם בנושא תרומת הביציות, מה שיעניק לכם נקודת מבט רפואית, אך לא בהכרח יספק מענה פסיכולוגי ורגשי לחששות ולבטים שיש לכם בנוגע לתהליך.

משום כך, חשוב לבחון היטב את הסוכנות או המרכז הרפואי אליהם אתם פונים ואת טיב וסוג הייעוץ שהם יוכלו לספק לכם לטובת התהליך.

סוגיות משפטיות

ישנה חשיבות גבוהה במיוחד להבנה של ההשלכות המשפטיות של הטיפולים השונים בחו”ל. אם אתם שוקלים להביא את העוברים המוקפאים שלכם לישראל לאחר הטיפול, יש לוודא שאתם בוחרים חברה שיכולה לסייע לכם לשלוח את העוברים בבטחה תוך שמירה על תנאי בטיחות ובריאות גבוהים ונאותים. בנוסף יש לבחון מהו מחיר תרומת ביצית במדינת היעד ודרך הסוכנות אליה אתם פונים. 

מהם השלבים הכלולים בתהליך קבלת תרומת ביציות בחו”ל?

על מנת לעבור טיפול של תרומת ביציות והפריה חוץ גופית בחו”ל באופן איכותי ותקין, סוכנות הפונדקאות שלנו מציעה לכם תוכנית מיטבית שתאפשר לכם לעבור את כל התהליך בבטחה ובראש שקט. אלה השלבים שנדרשים לתהליך:

שלב 1

הצעד הראשון שתצטרכו לעשות הוא ליצור איתנו קשר ולתכנן את הייעוץ הרפואי הראשון עם האנשים שיפקחו על הטיפול שלכם. נצטרך שתמלאו שאלון רפואי ותשלח את הרשומות הרפואיות שלכם בעבר כדי שנוכל להיערך היטב לפגישה. במהלך פגישה זו, נוכל להסביר את כל התהליך אך גם לקבל את הזמן לעבור על ההיסטוריה הרפואית שלכם ולהבין את הצרכים והבקשות שלכם.

שלב 2

אם תחליטו לצאת לדרך לטיפול בתרומת ביצית, השלב השני כולל ביצוע בדיקות מקדימות בישראל או במדינת היעד.

הבדיקות עשויות לכלול ביקור מקדים לבדיקת דם, סריקת אולטרסאונד באמצע המחזור והקפאת זרע. במקרים מסוימים ניתן להתחיל מראש את מחזור הטיפול בתורמת ולשמור את העוברים בהקפאה בשלב הבלסטוציסט.

במקרים אחרים תידש שהיה ממושכת יותר במדינת היעד לשם סנכרון בין מחזורי הטיפול של תורמת הביצית ומקבלת התרומה. 

לאחר שיהיה בידינו את כל המידע הדרוש לנו, נתחיל בתהליך מציאת תורמת ביצית מתאימה עבורכם. זה יתבסס על המאפיינים שלכם, הדרישות שלכם והעדפות מסוימות. לאחר שנמצאה תורמת והבדיקה שלה תסתיים נוכל להתקדם לשלב הבא בתהליך או לחפש תורמת אחרת בהתאם להעדפותיכם.

שלב 3

השלב השלישי כולל גירוי שחלתי בתורמת הביציות. ברגע ששלב זה יתחיל, תהיו מעודכנים תמיד לגבי תחילת הגירוי השחלתי שלה. במקרה של מחזור מסונכרן, כאשר התורמת מוכנה להתחיל את הגירוי השחלתי, תקבלו גם הוראה להתחיל בהכנה לרירית הרחם. ניתן לעשות זאת בארץ, מכיוון שכל מה שנדרש הוא תוספת של טבליות אסטרוגן או מדבקות וניטור סריקות אולטרסאונד פשוטות.

שלב 4

איסוף הביציות של התורמת שלכם והפריית העוברים שלכם הוא השלב הרביעי בתהליך. ביום איסוף הביציות של התורמת תשמש דגימה טרייה מבן הזוג או מדגימת הזרע הקפואה שלו או מזרע התורם להפריה של הביציות שנאספו. לאחר מכן, העוברים יתפתחו במשך 5 ימים נוספים, כאשר העברות העוברים או שימור העובר יבוצעו ביום 5-6 בשלב הבלסטוציסט. על בסיס יומי תקבלו מידע לגבי מספר הביציות שנאספו וכיצד מתקדמים הדברים בעקבות ההפריה ועד לשלב הבלסטוציסט. אנו נדון איתכם לגבי כמה עוברים להעביר וכיצד להקפיא כל עודפי עוברים באיכות טובה בזמן זה.

שלב 5

העברת העובר היא השלב החמישי בהליך תרומת ביצית. זהו תהליך פשוט המבוצע בהנחיית אולטרסאונד על מנת להבטיח שהעוברים ממוקמים במקום הנכון ברחם ללא כל טראומה לחלל רירית הרחם. כל הבלסטוציסטים העודפים באיכות טובה נשמרים בהקפאה לשימוש עתידי, למקרה שהטיפול לא יצליח או ליצירת ההריונות הבאים. תהליך ההקפאה ומשך ההקפאה אינם משפיעים על אחוזי ההצלחה.

שלב 6

השלב השישי והאחרון הוא בדיקת הריון שמתבצעת 9 ימים לאחר העברת העובר ביום 5. ההריון נקלט בהצלחה? מצוין! אנחנו כמובן תמיד נהיה במרחק של מייל או שיחת טלפון כדי לתמוך בכם בכל שלב של ההריון.

אנו אוהבים לשמור על קשר עם המטופלים שלנו ומקווים שהם יוכלו להשיג את מטרתם להקים משפחה ולהצטרף למשפחת “סורמום”. 

אם אתם מעוניינים בפרטים נוספים על תהליך תרומת ביציות בחו”ל, צרו איתנו קשר. 

עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...