כיצד תדעי אם את מתאימה להיות אם פונדקאית בישראל?

אז את שוקלת להפוך לאם פונדקאית? מזל טוב! נדרשת אישה אלטרואיסטית ואמיצה כדי לשקול את האפשרות הזו, והעובדה שאת אפילו חושבת על תהליך הפונדקאות מוכיחה שאת אדם אכפתי וחומל שמזהה את הפוטנציאל שלה להעניק לאחרים. בין אם את בוחנת להפוך לאם פונדקאית כדי לעזור לחברה, או שאת מעוניינת לעזור לאדם זר, תהליך הפונדקאות יהיה מסע יפהפה של עזרה למישהו להשלים את משפחתו.

כאם פונדקאית, תעניקי מתנה גדולה לזוג שלא הצליח פיזית להביא ילדים לעולם. חלקם בילו שנים בהתמודדות עם אי פוריות, בעוד שאחרים הם זוגות חד מיניים שרוצים לקבל בברכה ילד במשפחתם. לא משנה מה הסיפור שלהם, את תקווה גדולה עבורם. הנכונות שלך להיכנס למשפחה שלהם לתקופה זו היא משהו שהם לא לוקחים בקלות ראש ואנחנו בטוחים שגם את לא.

הצעד הראשון כיצד להפוך לאם פונדקאית כרוך בעמידה בכמה קריטריונים נוקשים. חלק מהדרישות הן פיזיות, בעוד שאחרות הן נפשיות ורגשיות – וכולן נועדו להגן עליך בדיוק כמו על התינוק והוריו המיועדים. לפני שתמשיכי בתהליך הפונדקאות, חשוב להבין את דרישות האם הפונדקאית, כמו גם את היתרונות והחסרונות, כדי שתוכלי להחליט האם זה המסלול הטוב ביותר עבורך ועבור משפחתך.

קריטריונים לאם פונדקאית

ישנם מספר קריטריונים בסיסיים בהם פונדקאית פוטנציאלית צריכה לעמוד על מנת שתוכלי להיות אם פונדקאית בישראל:

  • על הפונדקאית להיות תושבת ישראל
  • בעת אישור ההסכם מלאו לפונדקאית 22 שנים וטרם מלאו לה 39 שנים.
  • אישה שאינה נשואה, או שניתן אישור מיוחד מוועדת האישורים לביצוע פונדקאות עם אישה נשואה וניתנה הסכמה של בן / בת הזוג.
  • הפונדקאית הרתה וילדה בעבר שלא כפונדקאית וילדיה בחזקתה.
  • לא הייתה פונדקאית יותר מפעמיים ולא ילדה ילד בפונדקאות יותר מפעם אחת.
  • עברה עד 4 לידות במועד וללא סיבוכים משמעותיים, והילדים נולדו במשקל תקין.
  • בריאה – כל הבדיקות הרפואיות תקינות על פי דרישת הוועדה, כמו גם הבדיקות הרפואיות של בן / בת הזוג במידה והפונדקאית נשואה. 
  • חלפה לפחות שנה מלידה וגינלית ולפחות שנה וחצי מלידה בניתוח קיסרי.
  • ללא קרבה משפחתית לאחד ההורים המיועדים.  

האם עלי להפוך לאם פונדקאית?

בתחילה, זה עשוי להיראות מכריע וחודרני לספק כל כך הרבה מידע על עצמך ועל משפחתך. רוב האנשים לא רגילים שזרים יודעים כל כך הרבה על חייהם האישיים. עלייך להיות סבלנית. למרות שלפעמים זה יהיה מביך, הכל נובע מהרצון להגן עלייך, כמו גם על התינוק שאת עשויה לשאת. לפני שתתחילי בתהליך המיון, תוכלי לעזור לעצמך להתכונן על ידי שתשאלי את עצמך את השאלות הבאות:

  • מהן הסיבות שלי לבצע את תהליך הפונדקאות?
  • האם יש לי כרגע אורח חיים בריא?
  • האם בן זוגי תומך בהחלטתי להפוך לפונדקאית?
  • איך אדבר עם הילדים שלי על פונדקאות?
  • האם אני מוכנה להחמיץ זמן עבודה?
  • האם יהיה לי סיוע בפגישות ובפרקטיקות הכרוכות בתהליך?
  • האם אני מוכנה להקפיד על תוכנית טיפול רפואית שככל הנראה תכלול זריקות של תרופות פוריות?
  • האם תנאי המגורים שלי מתאימים לנשיאת הריון?
  • האם יש משהו ברקע שלי שעלול להרים דגל אדום בנוגע לבריאותי או ליכולתי לשאת ילד בבטחה?

את צריכה להיות אישה מיוחדת כדי לשקול פונדקאות. עם זאת, הסיבות לכך שנשים בוחרות בדרך זו משתנות. חלקן מחליטות להפוך לפונדקאיות כי התמזל מזלן לעבור הריון בריא אחד או יותר בעבר והן רוצות לתת את המתנה הזו למישהו אחר. בעוד שאחרות רוצות לחוות שוב את התהליך ההריון, ללא גידול ילד. כך או כך, על הפונדקאית המיועדת להיות שלמה עם ההחלטה ולהכיר היטב את הליך הפונדקאות שמצפה לה.

על מנת להבין בדיוק כמה משלמים לאם פונדקאית ומהו התהליך הפרטני שתעברי, צרי איתנו קשר ונשמח לתת מידע מפורט שרלוונטי אלייך.

למה אני יכולה לצפות?

ברגע שנשאת ילד עבור אדם אחר, זה ישנה את חייך לנצח. כפי שכבר דיברנו, תחילתו של תהליך הפונדקאות תהיה מלאה בניירת, בדיקות רפואיות ופגישות ייעוץ. זה יהיה עמוס ולעתים מכריע. לאחר מכן תקבלי זריקות של תרופות פוריות כדי להכין את הגוף שלך לקבל את העוברים שרופא יניח בתוך הרחם שלך.

ברגע שתהיי בהריון, תגלי שתשעת החודשים הבאים יהיו דומים לכל הריון אחר במובנים רבים. את תגשי מדי פעם לבדיקות שגרתיות ותצטרכי להקפיד על אורח חיים בריא ותקין הכולל זמן מנוחה, מזון בריא ומזין והימנעות מצרכית אלכוהול, סמים ועישון.

ההבדלים שתחווי בהריון בתור פונדקאית הם רגשיים יותר. מההתחלה, תהיי בתקשורת קבועה עם ההורים המיועדים. אם תרגישי קרובה אליהם מספיק, הם עשויים להיות בפגישות שלך עם הרופא. אם לא, העדכונים יהיו רציפים ויתבצעו מרחוק או בפגישות שאינן במסגרת רפואית. ההורים המיועדים עשויים לבקש ממך להשמיע הקלטות של קולם או שיר אהוב לתינוק. זה יהיה התפקיד שלך לשמור אותם מחוברים עם ילדם ומעורבים בתהליך. זכרי, הם מכינים את הלב והבית שלהם לאותו ילד קטן שאת נושאת ברחמך.

במהלך ההיריון חשוב שההורים המיועדים והפונדקאית יקבעו ציפיות וקווים מנחים לתהליך הלידה ומסירת התינוק, כמו גם בנוגע לאינטראקציה לאחר הלידה. אף אחד לא יחשוב בבהירות ביום שבו התינוק יגיע, אז אם תחכו עד אז, זה עשוי להיות מאוחר מדי ומבלבל.

לאורך כל השינויים הפיזיים והרגשיים שתתקלי בהם כפונדקאית, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא להתמקד בתמונה הגדולה. בתור פונדקאית, בחרת להעניק מתנה מדהימה לזוג שאולי לא ידע לעולם את השמחה בלהיות הורים. זה דבר ענק שילווה אותם לאורך כל חייהם.

מה הלאה?

פונדקאות היא בחירה יפה. עם זאת, אנו מבינים שהניווט בתהליך יכול לעתים קרובות להיות מבלבל ומעיק, אך זה לא חייב להיות כך.

בסוכנות הפונדקאות “סורמום”, אנו מתחייבים לקשר במקצועיות וברגישות בין פונדקאיות למשפחות שמחכות לילד. תפקידנו לעזור להשיג הריון בריא ומוצלח על ידי מתן התמיכה והמשאבים ששני הצדדים צריכים לאורך התהליך. מה שמייחד אותנו הוא שאנחנו לא מתמקדים רק בתוצאה של לידת תינוק חדש, אלא מעניקים טיפול אתי, מקצועי ומצוין הן להורים המיועדים והן לפונדקאיות שלנו.

שוקלת להיות פונדקאית? צרי איתנו קשר ונשמח לענות על שאלות וללוות אותך לאורך התהליך.

עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...