שוקלת להיות אם פונדקאית ? אלו השאלות הכי נפוצות הנשאלות בנושא..

הבחירה להיות אם פונדקאית היא החלטה שיש בה מידה רבה של ראיית האחר ואקט של שליחות המציעה תקווה ואושר לאלה שלא יכולים להגשים בעצמם את חלום ההורות . פונדקאות מפגישה יחידניים , יחדניות , חד מיניים וזוגות הטרוסקסואליים בשותפות ייחודית, הנוצרת מתוך כבוד הדדי ואהבה. זוהי דרך שיש בה אתגרים , חששות, שאלות וחלום אישי שרוצה לבוא לידי מימוש במסע הזה. אספנו עבורך את השאלות הנפוצות ביותר שעולות בקרב פונדקאיות רבות בישראל.

מה זה פונדקאות בכלל ?

פונדקאות זו התקשרות בין הורים מיועדים, בני זוג, יחיד או יחידה כאשר לפחות לאחד מהם יש קשר גנטי עם הילוד לבין הפונדקאית שמסכימה להתעבר בדרך של הפקדת העובר ברחמה. היא מסכימה לשאת את ההיריון עבור ההורים המיועדים וכמובן להחזיר את התינוק לאחר הלידה להורים המיועדים.

 מה נדרש ממני כדי להיות פונדקאית ?

מאחר וכל התהליך בישראל מפוקח ע”י משרד הבריאות ישנם קריטריונים עליהם נדרשת פונדקאית כדי להיות מועמדת לתהליך. ניתן לבחון את המועמדות בבחינת הקריטריונים הנדרשים והם מפורסמים באתר של משרד הפנים תחת לשונית “פונדקאות בישראל”. נבחנים היבטים הקשורים ללידות, למצב רפואי, מחלות רקע , סטטוס משפחתי , גיל ועוד.

כמה זמן לוקח כל התהליך?

הזמן הוא נגזרת של מקצועיות והובלה נכונה של התהליך . מאחר וישנה התערבות רב מערכתית עם אנשי מקצוע שונים כגון אבחון פסיכולוגי, ייעוץ ביטוחי, ייעוץ רפואי ויעוץ משפטי ראיון ע”י הוועדה ועוד אופרציה נלווית,  טווח הזמנים נע בין 5 חודשים עד חצי שנה עד קבלת האישור הסופי מהוועדה . לאחר מכן יש מתחיל הטיפול הרפואי ופה לא ניתן לנבא זמנים כי כל פונדקאית נקלטת להריון בטווח זמנים שונה .

 האם ניתן לעשות את התהליך גם באופן עצמאי ללא סוכנות?

כן בוודאי שניתן , אלא שגם במקרה הזה מי שמאשר את התהליך זו הוועדה לנשיאת עוברים במשרד הבריאות. בסופו של דבר גם לפונדקאית וגם להורים המיועדים יש רצון לתהליך שמקנה להם יציבות וביטחון. מטרת הסוכנות לפשט ולהקליל את התהליך ככל הניתן ולפעול בצורה מקצועית מול כל הבירוקרטיה מסביב ומול כל אנשי המקצוע שמעורבים בתהליך. המטרה בסוף שתהיה חוויה מעצימה, נעימה וטובה לשני הצדדים.

מה חשוב לי לדעת לפני שאני יוצאת למסע הזה ?

חשוב לדעת שזה לא מסע אינסטנט .  זה מסע שיש בו מרכיבים של זמן , אמוציות ,בירוקרטיה, אתגרים ודרושה הרבה נחישות , אמון בתהליך שאת יוצאת אליו ובשלות פסיכולוגית ורגשית לתהליך. נדרשת גם לתמיכה והסכמה ממשית מהתא המשפחתי כמו הבעל או הבן זוג במידה ויש ואם אין אז מהתא המשפחתי הקרוב כמו הורים , אחים ואחיות .

כיצד משדכים את ההורים המיועדים והאם יש לי אפשרות בחירה?

בתהליך יש חשיבות עצומה למידת ההתאמה בין ההורים המיועדים לפונדקאית. המלווה מטעם הסוכנות מבצעת את ההתאמה בהתאם לצרכים שמתאפיינים תוך כדי היכרות שלה את שני הצדדים, לגוון האנרגטי של כל אחד מהם והתחשבות ברצונה של הפונדקאית . ישנן פונדקאיות שרוצות לעשות תהליך עבור זוגות חד מיניים, חלקן עבור סטרייטים, יחידניים , יחידניות ופה אנו בקשב רב מול רצונה תתקיים פגישת היכרות ותיאום ציפיות משותפת שלה עם ההורים . תוכל לשאול ולהישאל בשאלות .

כל אחד יתאר קצת  מעולמו דרך עיסוקים , גיל, הסיבה שפונים לפונדקאות , אורח החיים , אמונות , ערכים ופה תתגבש עמדת שניהם לאישור התהליך או לא. לאחר מס ימים ישאלו הצדדים אם הם מאשרים זה את זה לתהליך ובמידה ויש תשובה חיובית מצד שניהם יוצאים למסע המשותף..

 

מה הסיבות שמובילות אישה להיות פונדקאית ?

סיבה ראשונה – לרוב זה מתחיל מחשיפה לסיפור רקע שגורם להזדהות עמוקה של הפונדקאית עם חוויה של זוג, של חברה קרובה ,של קרובת משפחה, של מכרה שלא יכולה להרות ודרך החשיפה לסיפור האישי שלה נוצרת בתוכה ההזדהות למצוקה שקיימת וזה מעורר אותה לפעולה. פונדקאיות לרוב רואות בזה כשליחות להעניק משהו שהוא בגדר הבלתי אפשרי להרבה מאוד זוגות הרבה מאוד שנים. הרבה פעמים הרצון הזה מונח אצלה באיזו מגרה שמחכה להיפתח, לטיימינג מסוים שיאפשר לה לממש ולהגשים את חלומה להיות פונדקאית

סיבה שניה – ישנן נשים שמאוד אוהבות להיות בהריון ,ההיריון קל להן יחסית , את הלידות הן עוברות בקלות והן מסתכלות על התקופה של ההיריון כתקופה שהן מאוד רוצות לשחזר בחייהן  כי החוויה שלהן את ההיריון היא טובה ועוצמתית מבחינתן. הן מכירות בגוף שלהן ככלי עוצמתי שיכול לאפשר להן להגשים חלום עבור מישהי או עבור כל זוג אחר שלא יכול להביא ילדים. הרבה פעמים מי שסיימו את ההולדה עבור המשפחות שלהן, מתפנות ורוצות ולהגשים את חוויות ההורות עבור זוג שלא יכול.

סיבה שלישית – כספית :  פונדקאיות זכאיות לפיצוי כספי על כך שהן נושאות את ההיריון.  אבל לרוב

סיבה משנית

כדי לעבור מסע פונדקאות מוצלח בתחושת ביטחון, סוכנות הפונדקאות סורמום מלווה פונדקאיות ומחברת בינן לבין הורים מיועדים. אם את שוקלת להיות פונדקאית, צרי איתנו קשר ונשמח ללוות אותך לאורך כל התהליך.

 

עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...