ההחלטה להפוך לאם פונדקאית היא החלטה אישית מאוד הדורשת שיקול דעת ומחקר מקיף. פונדקאות יכולה להיות חוויה מספקת עבור נשים שרוצות לעזור לאחרים ועומדות בדרישות זכאות מסוימות.
במאמר זה נחקור את השאלה מי יכולה להיות אם פונדקאית, האם אישה נשואה יכולה יכולה להיות פונדקאית ומהם הקריטריוניים הפיזיים, הרגשיים והמשפטיים שיש לעמוד בהם. כמו כן, נדון ביתרונות הפוטנציאליים של פונדקאות ונספר על אופן התהליך לנשים ששוקלות אפשרות זו.
בין אם אתם בוחנים פונדקאות כהורים פוטנציאליים ובין את אישה השוקלת להיות פונדקאית, במדריך זה תוכלו לקבל מידע רב על תהליך הפונדקאות.
האם אישה נשואה יכולה להיות פונדקאית?
חוק הפונדקאות הישראלי מגדיר מספר קריטריוניים בהם אישה צריכה לעמוד כדי שתוכל להיות פונדקאית. אחד הקריטריוניים האלה הוא הסטטוס המשפחתי של האישה. אישה אינה יכולה להיות פונדקאית אם היא נשואה אך קריטריון זה עשוי להשתנות בהתאם להחלטת ועדה מיוחדת שהיא הסמכות העליונה לאישור הליכי פונדקאות בישראל.
במקרים מסוימים הועדה עשויה לאשר את ביצוע התהליך עם פונדקאית נשואה כאשר היא נשואה תחת תנאים מסוימים. למשל בן זוגה צריך לתת את הסכמתו לתהליך ועליו לעבור בדיקות והערכה מקצועית של התאמתו לתהליך.
אילו נשים יכולות להיות פונדקאיות?
פונדקאות היא תהליך מורכב ורגשי הכולל אישה שנושאת ילד עבור אדם אחר או זוג אחר שאינם יכולים להרות באופן טבעי. באופן כללי, פונדקאית יכולה להיות אישה בגיל הפוריות, בגיל 22-38, ואשר ילדה לפחות ילד אחד וגידלה אותו.
תנאים עיקריים נוספים הם שהפונדקאית המיועדת אינה קרובת משפחה של אחד ההורים המיועדים, אינה ילדה יותר מארבע פעמים, עברה הערכות פסיכולוגיות ורפואיות ומשתייכת לדתה של האם המיועדת.
הסיבה לקריטריוניים הרבים היא שפונדקאות כרוכה בהתחייבות משמעותית של זמן, אנרגיה ומשאבים פיזיים ורגשיים, ועמידה בקריטריוניים הללוו מגבירה את הסיכוי להצלחת התהליך ולשמירה מיטבית על שלומם של כל המעורבים בדבר.
עם זאת, ההחלטה להיות אם פונדקאית לא כרוכה רק בעמידה בדרישות הבסיסיות הללו. התהליך כרוך גם בהכנה רגשית ומנטלית לשאת ילד עבור אדם אחר.
פונדקאיות חייבות להיות מסוגלות להתמודד עם הדרישות הפיזיות של הריון ולידה, כמו גם עם האתגרים הרגשיים של נשיאת ילד שהן לא יגדלו כשלהן. עליהן להיות מסוגלות ליצור מערכת יחסים חזקה ואמון עם ההורים המיועדים, כמו גם לתקשר בפתיחות ובכנות לאורך כל התהליך.
פונדקאות כרוכה בדרך כלל בתהליך בדיקה קפדני על מנת להבטיח שהפונדקאית בריאה פיזית ונפשית ומסוגלת לשאת ילד עד תום ההריון. פונדקאיות פוטנציאליות נדרשות לעבור בדיקות רפואיות, הערכות פסיכולוגיות ובדיקות רקע כדי לוודא שהן מועמדות טובות לפונדקאות. ייתכן שהן גם יצטרכו לעמוד בדרישות משפטיות ספציפיות.
בסופו של דבר, ההחלטה להפוך לפונדקאית היא החלטה אישית מאוד שצריכה להיעשות לאחר בחינה מדוקדקת של כל הגורמים המעורבים. הבחירה להיות פונדקאית היא בחירה אלטרואיסטית שרואה את טובתם של אנשים אחרים כערך עליון. בעוד שכל אישה שעומדת בדרישות הבסיסיות לפונדקאות יכול מבחינה טכנית להיות פונדקאית, נדרשות נשים מיוחדות כדי לקבל את התפקיד הזה ולהשפיע לטובה על חייהם של אנשים אחרים.
כיצד מתבצע הליך פונדקאות עבור הפונדקאית?
פונדקאות היא תהליך מורכב ורב-שלבי. ההליך יכול להשתנות בהתאם לדרישות ולהסכמות הספציפיות של ההורים המיועדים והפונדקאית,, אך ניתן לפרק את תהליך הפונדקאות למספר שלבים.
התאמה והסכם משפטי
השלב הראשון הוא תהליך המיון, הכולל הערכה רפואית מקיפה של בריאות הפונדקאית, לרבות בריאות גופנית ונפשית, וכן סקירת ההיסטוריה הרפואית שלה. לאחר השלמת תהליך המיון, הפונדקאית וההורים המיועדים יחתמו על הסכם משפטי המתאר את אחריותם וציפיותיהם בהתאמה לאורך תהליך הפונדקאות.
הכנה להריון
השלב הבא הוא טיפול הפוריות, בו האם הפונדקאית תתכונן להעברת העובר לרחמה. הטיפול עשוי לכלול נטילת תרופות פוריות וביצוע הפריה חוץ גופית (IVF) בה העובר או העוברים יועברו לרחמה של הפונדקאית בהליך רפואי מהיר ופשוט. פעולת ההעברה נעשית בדרך כלל באמצעות קטטר המוחדר דרך צוואר הרחם, ויתכן שלאחר הפעולה, הפונדקאית תידרש ליטול תרופות לתמיכה בהריון.
מהלך ההריון
לאחר שהפונדקאית תיכנס להריון, היא תעבור מעקב הריון ובדיקות הריון שגרתיות וקבועות כדי להבטיח את בריאות העובר. ההורים המיועדים עשויים להגיע לבדיקות הללו ולהיות מעורבים בהריון בדרכים שונות, בהתאם להסכם המשפטי שנקבע בינם לבין הפונדקאית.
לידה ומסירת התינוק
לבסוף, כאשר יגיע מועד הלידה המיוחל, הפונדקאית עשוייה לשתף בתהליך הלידה את ההורים המיועדים ולאחר הלידה, התינוק יימסר לידיהם של ההורים המיועדים שיהפכו לאחר הלידה להוריו החוקיים של הילד ויקחו אותו לביתם.
בסך הכל, תהליך הפונדקאות דורש תיאום קפדני בין הפונדקאית, ההורים המיועדים, רופאי הפוריות ואנשי מקצוע משפטיים כדי להבטיח תוצאה מוצלחת וחיובית לכל המעורבים. למרות שזה יכול להיות מסע מורכב ומאתגר מבחינה רגשית, פונדקאות יכולה להיות גם חוויה מתגמלת ומעצימה עבור פונדקאיות שרוצות לעזור לאחרים להקים או להרחיב את משפחותיהם.
מדוע מומלץ לפנות לסוכנות פונדקאות לביצוע התהליך?
אם את מעוניינת להיות פונדקאית, עבודה עם סוכנות פונדקאות יכולה להיות דרך מצוינת להבטיח מסע פונדקאות חלק ומוצלח יותר. סוכנויות פונדקאות מספקות מגוון רחב של שירותים כדי לסייע לפונדקאיות לנווט בתהליך הפונדקאות על כל שלביו, לרבות מיון, התאמה, תמיכה משפטית ותמיכה שוטפת לאורך כל ההריון והלידה.
לסוכנויות איכותיות ומקצועיות כמו סוכנות הפונדקאות “סורמום”, יש צוות של אנשי מקצוע מנוסים שיכולים לעזור להדריך פונדקאיות בהיבטים המשפטיים והרפואיים של פונדקאות ולהציע תמיכה רגשית לאורך כל התהליך. בנוסף, עבודה עם סוכנות פונדקאות יכולה לעזור להבטיח שתהיה התאמה להורים המיועדים שחולקים את הערכים והמטרות שלך, מה שיצור חוויה חיובית ומספקת יותר.
שוקלת להיות פונדקאית? צרי איתנו קשר ונשמח ללוות אותך בתהליך.
עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.