עלות פונדקאות בישראל: אלה הדברים שאתם צריכים לדעת על העלויות הכרוכות בתהליך

פונדקאות היא הסדר שבו אישה מתעברת ויולדת תינוק עבור יחיד או זוג שהופכים להורים החוקיים של הילד ומגדלים אותו. פונדקאות מאפשרת לזוגות הטרוסקסואלים, חד מיניים ולאנשים יחידניים להביא לעולם ילדים. בישראל החוק מתיר רק פונדקאות הריון, שבה הפונדקאית נושאת ילד שאינו קשור אליה גנטית, ולא פונדקאות מסורתית אשר בה הפונדקאית היא גם תורמת הביצית. פונדקאית הריון מנתקת את קשריה החוקיים לילד ואינה נחשבת לאם החוקית שלו, וההורים המיועדים הופכים לאפוטרופסים החוקיים היחידים של הילד.

תהליך הפונדקאות בישראל מוסדר בקפדנות. עד לאחרונה רק זוגות הטרוסקסואליים יכלו להשתמש בפונדקאות אך בשנים האחרונות נוספו תקנות חדשות לחוק אשר מאפשרות גם לנשים וגברים יחידניים וגם לזוגות הומוסקסואליים להשתמש בשירותיה של אם פונדקאית בישראל. החוק בישראל מציב מספר תנאים עבור נשים המעוניינות להיות פונדקאיות, למשל, הן חייבות להיות נשים שאינן נשואות, כלומר רווקות, אלמנות או גרושות ועליהן להיות אימהות לילד אחד לפחות.

ניתן ליצור את העובר דרך הביצית של האם המיועדת וזרע האב המיועד באמצעות הפריה חוץ גופית (IVF). אם הביציות של האם המיועדת אינן מאפשרות הפריה תקינה, ניתן ליצור עובר מביצית שנתרמה ומזרע האב המיועד. לאחר מכן העובר מועבר לפונדקאית ההריון, אשר נושאת את העובר ויולדת את התינוק. אחד התנאים לביצוע פונדקאות בארץ הוא שהפונדקאית לא יכולה להיות קשורה ביולוגית לאף אחד מההורים המיועדים. בנוסף, ההורים המיועדים והאם הפונדקאית חייבים להיות בני אותה הדת כדי שמעמדו הדתי של הילד יהיה ברור ומוסדר. האם צריכה להוכיח שהיא אינה יכולה להרות או שהריון יפגע באופן משמעותי בבריאותה. לא ניתן לעבור הליך פונדקאות בישראל משיקולי נוחות או קריירה.

זכאות האם הפונדקאית לתשלום

אם פונדקאית בישראל זכאית לקבל תשלום ופיצוי מההורים המיועדים עבור כל ההוצאות הכרוכות בביצוע הליך הפונדקאות. התשלום ניתן בין היתר על אובדן ימי עבודה ותקופת נשיאת העובר או העוברים ברחמה. הפיצוי הכספי שמקבלת הפונדקאית מתווסף לתשלומים נוספים שעל ההורים המיועדים לשלם עבור הסדרת ההליך באופן משפטי מול עורך דין, תשלומים לפסיכולוגים רופאים ושלל הוצאות נוספות שעשויות להיות כרוכות בהליך פונדקאות.

מימון הוצאות רפואיות על ידי קופות החולים

חוק ביטוח בריאות ממלכתי מאפשר להורים המיועדים ולפונדקאיות ליהנות משירותים רפואיים שממומנים על ידי קופות החולים לצורך ביצוע הליך פונדקאות כגון הוצאות אשפוז וטיפולים רפואיים הנדרשים לתהליך.ככל אישה הרה במדינת ישראל, גם פונדקאית זכאית לקבל מקופת החולים בה היא מבוטחת את כל בדיקות המעקב הנדרשות בהריון ומגוון שירותים רפואיים בתקופת ההריון ובלידה.גם הכנת הפונדקאית לקליטת העובר מצריכה בדיקות וטיפולים מיוחדים במסגרת IVF אשר ממומנים על ידי קופת החולים בה מבוטחת האם המיועדת. 

הוצאות נוספות שחלות על ההורים המיועדים

לצד המימון של קופות החולים, ישנם שירותים נוספים אשר כרוכים בהוצאות שחלות על ההורים המיועדים והם מצוינים במסגרת ההסכם שנחתם בין ההורים המיועדים לפונדקאית. סכומים אלו אינם שרירותיים וצריכים לקבל את אישורה של ועדת האישורים לביצוע הליך הפונדקאות.

כדי להבטיח את העברת הכספים לפונדקאית בתמורה להליך הפונדקאות, הכספים המיועדים לפונדקאית מועברים לחשבון נאמנות.

אלו ההוצאות שעבורן ניתן פיצוי כספי לפונדקאית:

  • הוצאות עבור ייעוץ משפטי
  • דמי ביטוח
  • פיצוי על ביטול זמן
  • פיצוי על הקושי והכאב הכרוכים בהריון
  • פיצוי על אובדן הכנסה או הפסד זמני של אפשרות לעבוד ולקבל שכר
  • כל פיצוי סביר אחר
  • בכל מקרה של אשפוז הנובע מהריון או משמירת הריון, ההורים המיועדים ישלמו לפונדקאית את ההוצאות המיוחדות שנובעות מהמצב הזה.
  • פיצוי כספי עבור התערבות טיפולית או פולשנים כגון החזרת עוברים, ניתוח קיסרי, בדיקת מי שפיר וכו’.
  • פיצוי עבור לידת ילד נוסף (הריון תאומים).

בנוסף לתשלומים אשר מועברים לפונדקאית עבור ההוצאות שהוזכרו לעיל, על ההורים המיועדים לשאת בעלויות הכרוכות בקבלת שירותים נוספים ולשלם אותם באופן ישיר לנותני שירותים, כגון:

  • תשלום עבור ביטוח חיים
  • הוצאות ייעוץ משפטי
  • תשלום עבור ייעוץ פסיכולוגי

אם כך, כמה עולה בעצם הליך פונדקאות בישראל?

סכום הבסיס המשולם לפונדקאית הוא 165 אלף ש”ח. לסכום הזה מתווסף תשלום עבור “קופה קטנה” בגובה ששת אלפים ש”ח. הקופה הקטנה משמשת עבור רכישת בגדי הריון, הוצאות נסיעות לבדיקות, תשלום עבור בייביסיטר לילדיה של הפונדקאית וצרכים נוספים שנדרשים לאורך התהליך.

מה עוד?

הפונדקאית תקבל אלף ש”ח עבור כל ניסיון הפריה, כאשר החוק מתיר לעבור עד שישה ניסיונות הפריה. 

במקרה של לידת תאומים, הפונדקאית תקבל 20 אלף ש”ח נוספים ועבור לידה בניתוח קיסרי היא תקבל תוספת של חמשת אלפים ש”ח. באם קיים צורך, הפונדקאית תקבל גם תשעת אלפים ש”ח עבור ליווי פסיכולוגי ותוספת בגובה 4,700 ש”ח עבור ייעוץ משפטי. 

סה”כ עלות פונדקאות בישראל היא כ-250 אלף ש”ח. במידה והפונדקאית נקלטת להריון בניסיון ההפריה הראשון, נושאת עובר אחד ויולדת אותו בלידה רגילה, היא תקבל 172 אלף ש”ח בסך הכל. 

מדוע מומלץ לבחור סוכנות פונדקאית מיומנת ואמינה למסע הפונדקאות שלכם?

מלבד העלות הכספית הכרוכה בהליך פונדקאות, התהליך עשוי להיות ארוך וכרוך לא פעם באתגר נפשי ופיזי, הן של ההורים המיועדים והן של הפונדקאית. על מנת שתוכלו לעבור את מסע הפונדקאות שלכם באופן מיטבי, נעים וטוב, חשוב להשתמש בשירותיה של סוכנות פונדקאות ישראלית בעלת ניסיון עשיר בהליכי פונדקאות.

סוכנות הפונדקאות “סורמום” מלווה במשך שנים רבות זוגות ויחידים במסעות הפונדקאות שלהם. אנו מעניקים ליווי צמוד לאורך כל התהליך, מספקים ייעוץ משפטי איכותי ומקצועי, נותנים מענה רפואי מהשורה הראשונה, מסייעים לכם בבחירת תורמת הביציות (אם יש צורך בכך) ובמציאת הפונדקאית המתאימה ביותר עבורכם. 

רוצים ללמוד יותר על תהליך הפונדקאות, קראו מאמרים נוספים באתר שלנו.

עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...