מהי עלות פונדקאות באוקראינה ומהם התנאים לביצוע התהליך?

עבור זוגות שעומדים בדרישות, פונדקאות באוקראינה נחשבת אחת האפשרויות המשתלמות ביותר לביצוע התהליך. פונדקאות באוקראינה הינה בטוחה ויציבה מבחינה משפטית ומיועדת לזוגות נשואים הטרוסקסוליים אשר אינם יכולים להרות וללדת בעצמם.

פונדקאות חוקית ובטוחה באירופה

אוקראינה מציעה סטנדרטים אירופיים ומתקדמים של טיפול רפואי, עלות מחיה סבירה וחוקי הפונדקאות נוחים אשר הופכים אותה לאחד מהיעדים המובילים לביצוע הליכי פונדקאות.

הליכי הפונדקאות נעשים בעיקר בעיר קייב אשר נחשבת מודרנית ומפותחת. לאוקראינה ישנה חקיקה פדרלית מפורשת התומכת בחוזי פונדקאות לזוגות הטרוסקסואלים נשואים. תרומת עוברים היא חוקית וכמוהה גם תרומת ביציות מוסדרת בחוק.

ארגון הבריאות העולמי מדרג את אוקראינה כבעלת מקרים מעטים של משקל לידה נמוך ותמותת תינוקות והיא מדורגת טוב יותר באופן משמעותי ממדינות אחרות באזור.

כמה עולה פונדקאות באוקראינה?

קיימות מספר מרפאות פוריות מצוינות בקייב והתמחור והשירותים בדרך כלל משתנים במידה רבה בין כל אחת מהן. למרפאות איכותיות יש ציוד חדיש המבוסס על פרוטוקולים רפואיים מערביים. בנוסף הצוות הרפואי במרבית המרפאות הפרטיות עבר הכשרה באירופה ובארצות הברית. בניגוד ליעדים אחרים, מרפאות פונדקאות אוקראיניות מציעות שירותים מקיפים במחירים משתלמים במיוחד ומהווים את אחד השיקולים המשמעותיים בבחירתה של אוקראינה כיעד לפונדקאות.

עלות פונדקאות באוקראינה נעה לרוב בין 50,000 דולר ל- 70,000 דולרים. 

האם פונדקאות באוקראינה חוקית?

פונדקאות באוקראינה הינה חוקית ובטוחה כאחד. התהליך מוסדר היטב וחוזי פונדקאות ניתנים לאכיפה על פי חוקים שנחקקו ברמה הפדרלית.

לפי החוק האוקראיני, היילוד שייך אך ורק להורים המיועדים מרגע ההתעברות. ברגע שהתינוק נולד, תעודת הלידה מונפקת עם שמות ההורים המיועדים ולפונדקאית לא מוענקות זכויות הוריות כלשהן. כתוצאה מכך לפונדקאית אין מעמד לשמור את התינוק או לתבוע זכויות כלשהן. זה נכון גם אם נעשה שימוש בתרומת ביצית וזרע ולא היה קשר ביולוגי בין הילד להורים המיועדים – בכל מקרה שמותיהם נשארים בתעודת הלידה.

בכל הקשור לפונדקאות, לאוקראינה יש מסגרת חוקית הרבה יותר מקיפה להליכי פונדקאות מאשר למדינות אחרות באירופה. מרבית המדינות אוסרות לחלוטין על פונדקאות או שהן מאפשרות הסכמי פונדקאות רק כאשר הפונדקאית אינה מקבלת על כך תשלום.

באותן מדינות שכן מתירות פונדקאות, החוקים בדרך כלל מעניקים את כל הזכויות ההוריות לפונדקאית עד שהליך בית משפט מושלם ומעביר את הזכויות להורים המיועדים. במדינות אלו לפונדקאית יש אופציה לתבוע משמורת אם תבחר – אך זה לא המקרה עם פונדקאות באוקראינה.

פונדקאות באוקראינה מוסדרת רשמית על ידי סעיף 123 של קוד המשפחה של אוקראינה, הקובע את מערכת היחסים ההורית במקרים של רבייה בסיוע רפואי.

רישום התינוק מוסדר בצו 24 וצו 771 של משרד הבריאות של אוקראינה, העוסק בהליך רפואי של הזרעה מלאכותית והשתלת עוברים. הצו מצהיר כי במקרים שפונדקאית יולדת תינוק בהסדר פונדקאות, רישום הילד נעשה על סמך הסכם הפונדקאות שנחתם על ידי ההורים המיועדים והסכמה בכתב של הפונדקאית. ההסכם מוגש לצד המסמך הרפואי המעיד על כך שהפונדקאית ילדה תינוק מההורים המיועדים, ובכך ניתן לרשום אותם כהורים חוקיים של הילד.

מי רשאית להיות פונדקאית באוקראינה?

  • אישה בגיל 25-35.
  • הרתה וילדה ילד אחד לפחות.
  • בעלת מסוגלות נפשית ופיזית לשמש כפונדקאית.
  • ללא קשר והיכרות מקדימים עם ההורים המיועדים.
  • המצב המשפחתי של הפונדקאית אינו רלוונטי.

הבירוקרטיה הכרוכה בהשלמת הליך הפונדקאות

למרות התנאים הנוחים לביצוע הליך פונדקאות באוקראינה, ישנן מספר דרישות אשר ההורים המיועדים צריכים לספק על מנת שיוכלו להשלים את הליך הפונדקאות ולהביא את ילדם החדש ארצה.

ההורים הטריים חייבים להגיש בקשה לאזרחות או אשרת נסיעה כדי לחזור לביתם עם התינוק. משום כך מומלץ לכל זוג לבדוק עם סוכנות פונדקאות ישראלית בעלת מומחיות בדיני משפחה, מה כרוך בתהליך ביסוס האזרחות והבאת התינוק ארצה.

להלן המסמכים שתצטרכו לספק כדי לעמוד בדרישות החוק באוקראינה:

  • צילומי דרכון של האב והאם.
  • תעודת נישואין של ההורים המיועדים עם אפוסטיל.
  • מכתב מקורי מרופא המעיד על אבחנה של אי פוריות.

מדוע חשוב לבחור בסוכנות פונדקאות ישראלית ואמינה להליך פונדקאות באוקראינה?

דווקא משום שחוקי הפונדקאות באוקראינה ידידותיים ונוחים, ישנן סוכנויות פונדקאות מקומיות שמנצלות את המצב ומציעות שירותים שאינם חוקיים.

מאז 2009, כאשר פונדקאות באוקראינה עברה לגליזציה, התפתחו כמה סוכנויות ענק אשר קיימות אך ורק כדי להרוויח כסף מהחוקיות של פונדקאות מסחרית באוקראינה. מוטיבציית הרווח של תאגידים אלה מהווה תמריץ חזק לרקוח אפשרויות מפוקפקות מבחינה חוקית אשר עוקפות את החוקים המקומיים.

הורים מיועדים שעובדים עם שירותי פונדקאות כאלה עלולים למצוא את עצמם תחת בדיקה מוגברת, בירוקרטיה נוספת ועיכובים לאחר לידת התינוק. 

משום כך על הורים המיועדים להימנע מ”פתרונות” שמציעות מרפאות הפועלות בניגוד לחוקים המקומיים. סוכנויות מסוימות עשויות להציע קיצורי דרך כדי להפוך את תהליך הפונדקאות למהיר יותר, קל יותר או לעקוף כמה מכשולים משפטיים אבל לפתרונות האלה יש סיכונים.

הדרך הטובה ביותר להבטיח הליך פונדקאות חוקי ובטוח הוא באמצעות סוכנות פונדקאות ישראלית בעלת ניסיון עשיר בביצוע הליכי פונדקאות באוקראינה. 

סוכנות הפונדקאות “סורמום” מעניקה שירותי פונדקאות בארץ ובעולם ומתמחה בהליכי פונדקאות באוקראינה. הסוכנות מעניקה להורים המיועדים ליווי משפטי מלא מתחילת התהליך ועד הסדרת מעמדו של היילוד בארץ והבאתו ארצה.

אנו מספקים שירותים רפואיים במרכזים רפואיים מתקדמים ביותר ומלווים הן את ההורים והן את הפונדקאית לאורך כל התהליך כך שהצדדים יקבלו מענה מושלם ומקיף לכל צרכיהם. 

פונדקאות באוקראינה מהווה פתרון מעולה עבור זוגות אשר מעוניינים להרחיב את משפחתם באמצעות פונדקאות. התהליך כרוך בתשלום נמוך ביחס ליעדים אחרים, בשירותים רפואיים מתקדמים ובמערכת חוקים מוסדרת וידידותית במיוחד. 

עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...