טיפולי פוריות

טיפולי פוריות כשמם כן הם – טיפולים רפואיים אשר נועדו לסייע בידי גבר ו/או אישה שאובחנו כעקרים להגשים את חלומם להביא ילד לעולם. הטכנולוגיה הרפואית המתפתחת והמתעדכנת של העשורים האחרונים הביאה לפיתוחם של סוגי טיפול שונים המוצעים לכל זוג בהתאם לסיבת העקרות או אי הפוריות המשתנות מאדם לאדם.

במידה וטיפולי הפוריות המוכרים אינם משיגים את מטרתם, ישנן דרכים נוספות להביא ילד לעולם ולהרחיב את המשפחה, ביניהן ההפריה החוץ-גופית.

מהי הפריה חוץ-גופית?

הפריה חוץ-גופית היא אחד הכלים המרכזיים העומדים לרשות הרפואה המודרנית לטיפול בנשים וגברים עקרים ובדרך כלל הרופא המטפל ימליץ עליה לאחר שלפחות 6 הזרעות רגילות אינן מצליחות להשיג היריון. היא מעניקה לרופאים ולמטפלים קשת רחבה יותר של פעולות המגדילה את סיכויי ההצלחה של תהליך הכניסה להיריון כולו.

בהפריה חוץ-גופית הזרע מפרה את הביצית מחוץ לגוף של האישה, הביצית המופרית מתבשלת בתנאי מעבדה ולאחר 3 או 5 ימים מועברת בחזרה לרחם לצורך הריון רגיל לכל דבר.

טיפולי פוריות במרכז שי לי פונדקאות

יתרונות ההפריה החוץ גופית בישראל:
  • בישראל ישנם מרכזים רבים המבצעים את ההפריה חוץ גופית, ואפשרויות הבחירה העומדות בפני זוגות המעוניינים בכך הן רבות.
  • ניתן ומומלץ לעבור את התהליך בליווי של רופא פרטי ועורך דין.
  • הטכנולוגיה הקיימת כיום ושיטות ההפריה המתקדמות והמשוכללות שנעשה בהן שימוש בישראל כיום מבטיחות אחוזי הצלחה גדולים בהרבה מבעבר.
  • הפריה חוץ-גופית ניתן לבצע עם הזרע של בן הזוג או עם זרע הניתן מתרומה, בהתאם למצב המשפחתי של בני הזוג.

טיפולי הפוריות עלולים לגזול כוחות רבים מבני הזוג, מה גם שמדובר בפעולות פולשניות שעלולות להסב אי נעימות או כאב. כמובן שעבור שני בני הזוג כמהים להביא ילד לעולם, כאבים אלה הם כאין וכאפס לעומת הגשמת החלום של הקמת משפחה, אך אין ספק שיש לשקול את כל הגורמים והמשתנים הקשורים בתהליך. שיקולים כאלה ואחרים מובילים זוגות רבים לבחור בפונדקאות.

הבאת ילד בהליך פונדקאות

הבאת ילד לעולם באמצעות אם פונדקאית הוא אפשרות נוספת העומדת בפני זוגות שלא מצליחים לעשות זאת בדרך הטבע או שהתייאשו מטיפולי פוריות ארוכי שנים. זו גם האפשרות היחידה הפתוחה גם בפני הורים יחידנים וזוגות חד מיניים. הליך הפונדקאות לוקח גם הוא זמן רב, אך הסיכוי שהתהליך יסתיים בחיבוק תינוק הוא לעתים גדול בהרבה.

משרד הבריאות ורשויות הדת בישראל מאפשרות בשנים האחרונות ליותר ויותר זוגות חשוכי ילדים להשלים הליך פונדקאות ולהקים משפחה. נשים אשר משמשות כפונדקאיות עושות זאת מתוך תחושת שליחות ומצווה וחשוב להן מאד להשלים את התהליך ולהיות אלה אשר בזכותן קמה עוד משפחה.

בנוסף, ישנן מדינות (כמו גאורגיה ואוקראינה) שבהן חוקי הפונדקאות זהים לחוקים התקפים בארץ וניתן לכן להתחיל בהן בהליך פונדקאות ללא חשש. זוגות רבים בוחרים באפשרות זו של פונדקאות בחו”ל על מנת לזרז את הליך הפונדקאות ולהוזיל עלויות.

למידע נוסף – לשון חוק טיפולי פוריות של משרד הבריאות.

עולם הפונדקאות, הרפואה והמשפט משתנה ומתעדכן מעת לעת, ואנחנו משתדלים לעדכן את כל התוכן שלנו בהתאם. עם זאת, משום שאנחנו עובדים בתחום זה כבר שנים רבות ומפרסמים מאמרים מעודכנים לאותו הזמן, ייתכן שפספסנו משהו. כל ההורים המיועדים עוברים איתנו הדרכות עדכניות המתאימות לתקופה הרלוונטית. אנחנו ממליצים להסתמך על הידע המקצועי של היועצות ומנהלות המסלולים שלנו.
האמור מהווה סקירה כללית של הנושאים הרלוונטיים ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ רפואי או לייעוץ בתחום הפונדקאות. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.
מצאתם טעות באחת הכתבות? נשמח לשמוע.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...